fbpx

Codemasters neemt DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios over

Codemasters speelt de reddende engel voor Evolution Studios. De voormalige Sony-studio wordt opgekocht door de uitgever. De rechten van de bekende franchises Motorstorm en DriveClub blijven echter bij Sony.

Doordat het team van Evolution Studios zich nu bij Codemasters voegt, roept de uitgever zich uit tot het grootste racing-gefocust gamebedrijf ter wereld. Dirt en Grid zijn twee van hun bekendste racefranchises.


Mick Hocking is ondertussen de vice president of product development bij Codemasters. De beste man was bij Sony Computer Entertainment Europe één van de touwtrekkers van 3D-gaming en de voormalige manager van Evolution Studios. In een interview vertelde Hocking het volgende over de overname:

We hebben voor het eerst de kans om nieuwe tech uit te schrijven en nieuwe ideeën uit te werken op meerdere platformen. Het is echt spannend. We hebben het echte kernteam overgebracht (naar Codemasters).

De lead developer van DriveClub, Paul Rustchynsky, heeft openlijk op Twitter gereageerd dat hij bij de studio blijft en dat het team aan een nieuwe racing IP (intellectuele eigendom) werkt.

 

Een reactie achterlaten