fbpx

Codemasters kondigt DIRT 5 aan voor next-gen consoles

Codemasters heeft tijdens Xbox Inside zijn next-gen racegame DIRT 5 onthuld. De off-road racegame is volgens de uitgever volledig geoptimaliseerd voor alle platformen en levert een spectaculaire, off-road-race-ervaring met levensechte omgevingen, een eclectische soundtrack en dynamische weersomstandigheden. De  game verschijnt volgens Codemasters al in oktober.

In de trailer zie je vooral voertuigen door modder en zand scheuren op wel erg mooie locaties. Je kan aan de slag in onder andere New York City, Rio de Janeiro, China en Griekenland. Op die locaties kan je deelnemen aan extreme races met allerlei voertuigen waaronder buggy’s, trucks, rock bouncers, maar ook traditionele en moderne rallywagens.


De game bevat ook een livery-editor die volgens de makers meer aanpassingsopties biedt dan ooit in de DIRT-serie. Ook op het racemenu: local co-op voor 4 spelers, stemmenwerk van Nolan North (Nathan Drake uit Uncharted) en Troy Baker (Joel uit The Last of Us) en een in-game podcast met gastoptredens van beroemdheden uit de race- en gamewereld.

DIRT 5 verschijnt volgens het persbericht al in oktober 2020 voor Xbox Series X, PS5 en pc. betekent dit dat de next-gen consoles ook in oktober launchen? We hopen het!

Een reactie achterlaten