fbpx

Codemasters en EA kondigen F1 2021 aan

Nu Codemasters officieel tot EA behoort, kan de uitgever zijn portfolio stevig beginnen uitbreiden met racegames. De eerste titel in de reeks is F1 2021. De game staat gepland voor release op 16 juli en verschijnt voor zowel de oude als nieuwe generatie hardware.

Uiteraard krijgt F1 2021 op de nieuwe hardware een stevige boost, zoals scherpere visuals en kortere laadtijden. Ook is er een gratis upgrade voorzien als je de PS4/Xbox One versie in huis haalt en later toch wil overstappen naar PS5/Xbox Series. Van exclusieve content voor de next-gen versies is echter geen sprake.


Hadden we al vermeld dat de game een volledige story mode krijgt? Die heet Braking Point en volgt je coureur door zijn opmars van F2 naar F1. Tijdens die loopbaan krijg je zowel het leven op het circuit te zien, maar ook achter de schermen. En om de modus zo authentiek mogelijk te maken, brengt Codemasters Devon Butler terug, die al verscheen in de verhaalmodus van F1 2019.

Verder kan je aan de slag met de Career Mode, die speelbaar is in co-op. Zin om samen naar de top te klimmen? Dan sluiten jij en je maat jezelf aan bij dezelfde sponsor om de tegenstand te verpulveren. Toch liever wat meer intensiteit op de racebaan? Kies dan voor verschillende sponsors, zodat je mekaar kan uitdagen als rivalen.

Tot slot is er nog de Real-Season Start, die je toelaat om mee te racen in een simulatie van het echte seizoen. De game neemt de statistieken van alle teams op dat moment over, zodat het lijkt alsof je meerijdt in de real-life competitie.

Wie vlamt er op 16 juli meteen over het circuit?

Een reactie achterlaten