fbpx

Opgedoken Uncharted 4-games blijken deels gestolen

Shuhei Yoshida, de grote baas van Sony Worldwide Studios, heeft op de PlayStation Blog meegedeeld dat een aantal van de reeds opgedoken Uncharted 4-exemplaren gestolen werd tijdens een gewelddadige overval. De schijfjes belandden daarna op de Britse websites van eBay en CeX.

Een Britse vertegenwoordiger van Sony gaf later een officieel statement aan de website MCV:


“We kunnen inderdaad bevestigen dat verschillende games en dvd’s, waaronder een aantal exemplaren van Uncharted 4, tijdens een overval gestolen zijn uit een vrachtwagen. (…) Britse retailers hebben de street date dus niet gebroken. De officiële release van Uncharted 4 blijft 10 mei.”

Yoshida waarschuwt tegelijk wel om op je hoede te zijn voor spoilers die bezitters van een gestolen exemplaar op social media kunnen posten:

“Naughty Dog heeft met hart en ziel aan deze game gewerkt, dus willen we voorkomen dat hun werk gespoiled wordt door onze fans te vragen geen gestolen exemplaren te kopen. Ik heb zelf de game al gespeeld en hij is het wachten waard.”

Over de circulerende exemplaren in Duitsland werd met geen woord gerept. Dat het hier niet alleen om gestolen exemplaren gaat en enkele retailers wel degelijk de street date verbroken hebben, zoveel is duidelijk. Maar helaas, Uncharted 4 zal bij ons niet vroeger in de winkelrekken belanden.

Een reactie achterlaten