fbpx

Cheaters worden in Outriders permanent gebrandmerkt

outrider cheaters

Wie Outriders speelt en klooit met de gamebestanden op pc, kunnen hun cheat-technieken best ongedaan maken. Ontwikkelaar People Can Fly heeft namelijk een perfecte straf bedacht voor valsspelers. Zo krijgen valsspelers een permanent watermerk opgeplakt en zullen ze enkel met andere cheaters kunnen samenspelen.

Waarom zo’n verregaande maatregelen? Omdat verschillende spelers al manieren vonden om te cheaten in de demo. Zo speelden ze tal van Legendary wapen vrij door te rommelen met de gamebestanden. En hoewel er geen enkele vorm van PvP in Outriders aanwezig is, wil People Can Fly een eerlijke progressie voor alle spelers.


Om die reden zal de studio elke afzonderlijke account controleren op aanwijzingen van oneerlijk spel. Mocht blijken dat een speler vals gespeeld heeft, dan wordt de matchmaking van die persoon beperkt. Cheaters zullen enkel kunnen samen gamen met andere valsspelers.

Daarnaast krijgen valsspelers ook een zichtbaar watermark op hun heads-up display, zodat People Can Fy weet wie ze in ’t oog moeten houden.

Voor valsspelers zit er niets anders op dan de progressie schrappen en volledig opnieuw te starten, want People Can Fly zal accounts blijven controleren. Al maakt de studio wel een strengere indruk dan nodig, want van de 2 miljoen spelers die de demo geprobeerd hebben, waren er slechts 200 cheaters.

Outriders verschijnt op 1 april voor PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One en pc. De titel is trouwens meteen bij launch verkrijgbaar via Xbox Game Pass.

Een reactie achterlaten