fbpx

CD Projekt Red werkt aan meerdere onaangekondigde projecten

Cyberpunk Witcher

Wie dacht dat CD Projekt Red alleen werkt aan de next-gen versie van The Witcher 3, Cyberpunk 2077 en een nieuwe The Witcher-game, heeft het mis. De studio heeft nog verschillende andere projecten in de pijplijn, gebaseerd op zijn franchises. Dat raakte bekend via het financieel rapport van 2021.

Uit dat document blijkt dat de Poolse ontwikkelaar druk bezig is met onderzoek en conceptueel werk voor onaangekondigde projecten. En dat terwijl de studio nog steeds verder sleutelt aan Cyberpunk 2077 en de uitbreiding voor die game. Ook zet de studio het werk aan de next-gen versie van The Witcher 3 verder, aangezien CD Projekt Red de ontwikkeling overgenomen heeft van Saber Interactive.


Het rapport vermeldt trouwens ook dat The Molasses Flood, een externe studio van de CD Projekt Groep, eveneens sleutelt aan een nieuwe game binnen de bestaande franchises van de studio.

We moeten in het achterhoofd houden dat al deze research en conceptuele voorbereiding los staat van The Witcher 4, dat de studio niet zo lang geleden aankondigde. Een slide in de presentatie van het document beschrijft namelijk de verdeling de werkkrachten. En daaruit blijkt dat ongeveer de helft van al het personeel bezig is met ‘andere projecten, waaronder ook een nieuwe The Witcher IP’. Allicht dus een spin-off.

Ter verduidelijking voegde de studio zelf toe dat 10 van de 17 ontwikkelingsteams werken aan de uitbreiding van Cyberpunk 2077. De overige 7 teams werken aan nieuwe technologie ter ondersteuning van toekomstige games. Gezien de eerder vermelde verdeling van het personeel, lijken de Cyberpunk teams dus kleiner dan de rest.

Wat zou jij nog graag zien van CD Projekt Red?

Een reactie achterlaten