fbpx

CD Projekt Red: ‘Microtransacties horen niet in singleplayer games’

Cyberpunk Witcher

Dankzij Dragon’s Dogma 2 kwamen microtransacties onlangs weer in opspraak. CD Projekt Red, de studio achter The Witcher en Cyberpunk 2077, deelde ook zijn mening over de ondingen en hun plaats in het gamelandschap. Zo vindt de studio dat microtransacties geen plaats hebben in singleplayer games.

Ter verduidelijking: Capcom voegde aan Dragon’s Dogma 2 enkele microtransacties toe die de ervaring efficiënter zou maken. Zo kunnen spelers via de in-game store items kopen voor fast-travel of om de looks van je personage aan te passen. Het leverde de RPG een overload aan review bombing op, waarop Capcom zijn excuses aanbood.


Piotr Nielubowicz, de CFO van de CD Projekt groep mengt zich in het debat in een interview met Stockwatch.pl. Hij vindt dat microtransacties niet thuishoren in singleplayer games. Al geeft de CFO wel toe dat microtransacties een oplossing kunnen bieden voor multiplayer projecten. Ook sloot hij niet uit dat CD Projekt Red er zelf van gebruik zou maken in toekomstige multiplayer games.

Het blijft een moeilijk oefening voor uitgevers. Ubisoft biedt bijvoorbeeld ook microtransacties aan voor Assassin’s Creed, al gaat het daar uitsluitend om cosmetische items. Akkoord? Of verwens jij microtransacties ook naar diepste krochten van de hel?

Een reactie achterlaten