fbpx

CD Projekt Red heeft ontwikkeling Cyberpunk 2077 stopgezet

Cyberpunk 2077

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. Zo maakte de Poolse developer bekend dat er niet meer aan Cyberpunk 2077 wordt gewerkt. Het goede nieuws: de studio werkt aan verschillende games tegelijk en is ook van plan om grote releases sneller uit te brengen.

In het verleden pakte CD Projekt Red elke vier jaar uit met een nieuwe game. Lang niet slecht, al moet dat volgens de studio beter. Daarom werken verschillende teams binnen de ontwikkelaar tegelijk aan verschillende projecten. De studio postte de verdeling van de teams op X.


Zo zien we dat het grootste deel van de werknemers momenteel werkt aan The Witcher 4 (‘Polaris’). De afdeling in Boston werkt dan weer aan Cyberpunk 2 (codenaam: Orion), maar dat team is een stuk kleiner.

Daarnaast werkt een ander klein team aan de mysterieuze spin-off van The Witcher (‘Sirius’) en nog een ander team aan de remake van de eerste The Witcher-game (‘Canis Majoris’).

Doel van de studio is dus om die grote games sneller na elkaar te kunnen uitbrengen. Al wil de developer veiligheidshalve niets zeggen over de mogelijke tijd tussen de projecten. Er kunnen immers altijd problemen de kop opsteken, waardoor de planning in de war komt.

Een reactie achterlaten