fbpx

CD Projekt kondigt Cyberpunk 2 aan en nieuwe Witcher-games

Schermafbeelding 2022 10 04 om 21.29.48

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft maar liefst vijf nieuwe games in de steigers. De studio werkt momenteel aan drie nieuwe The Witcher-games, maar ook aan een sequel van Cyberpunk 2077 en een gloednieuw fantasyproject.

Grote baas Adam Kicinski onthulde de toekomstplannen van DC Projekt Red in een YouTube-video. Zo zijn er twee nieuwe projecten opgestart in het Cyberpunk universum. Eentje daarvan is reeds onthuld, namelijk de Phantom Liberty uitbreiding voor Cyberpunk 2077.


Daarnaast is er ook Project Orion, het nieuwste deel in de franchise. Of het een rechtstreeks vervolg sequel op Cyberpunk 2077 wordt, is voorlopig niet duidelijk. Voor de ontwikkeling wordt een nieuwe studio opgericht in Boston.

Over naar The Witcher-serie. Zo is Project Sirius in ontwikkeling bij de studio The Molasses Flood. De game speelt zich af in het universum van The Witcher maar richt zich op een breder publiek. Naast een singleplayer-ervaring, biedt de game ook multiplayerluik, die gamers toelaat in co-op te spelen.

Tweede game in The Witcher franchise is Project Polaris, dat een volledig nieuwe The Witcher trilogie opstart. Polaris bouwt verder op de open-world storytelling van de eerste games. Doel van CD Projekt Red is om de volledige trilogie uit te brengen binnen 6 jaar na de releasedatum van Polaris. De twee sequels zouden immers gebaseerd zijn op de eerste titels, waardoor de ontwikkelingsperiode aanzienlijk korter wordt.

Last, but not least is er nog Project Canis Majoris, een derde The Witcher-game die ontwikkeld wordt bij een externe studio, al is de productie wel onder leiding van veteranen van de franchise.

Alle toekomstige games in het The Witcher universum worden trouwens ontwikkeld in Unreal Engine 5.

Tot slot is er nog een compleet nieuwe franchise in de maak. De eerste game in die nieuwe reeks wordt Project Hadar. Het idee kwam enkele jaren geleden al tot stand en in 2021 startte CD Projekt Red met de conceptualisering van het project.

Momenteel is de titel nog niet in actieve ontwikkeling en wordt slechts het voorbereidende werk gedaan. Opvallend is wel dat deze reeks niet gebaseerd is op externe media, maar een echt origineel project is van CD Projekt Red.

Het lijkt erop dat de studio dus een mooie toekomst voor de boeg heeft. Meer Cyberpunk en The Witcher? Laat maar komen!

Een reactie achterlaten