fbpx

CD Projekt geeft update over The Witcher 4

Witcher 4 Polaris

CD Projekt Red heeft een verse informatie gelost over de volgende The Witcher-game. De Poolse studio hoopt de actieve ontwikkeling van die game dit jaar te beginnen. De game wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5 en wordt de start van een nieuwe verhaaltrilogie.

CD Projekt topman Adam Badowski vertelde in een interview met Reuters dat hij hoopt dat de actieve ontwikkeling van The Witcher 4, ofwel project Polaris, dit jaar kan beginnen. De game zou een nieuwe trilogie starten, aangezien het verhaal van Geralt of Rivia erop zit.


Eerder onthulde de studio al dat The Witcher ontwikkeld wordt met de Unreal Engine 5. Dat is een breuk met het verleden, want alle vorige titels werden gemaakt met de in-house RedEngine van CD Projekt Red zelf.

In november gaf de ontwikkelaar aan dat er zo’n 330 mensen werken aan de game. Dat is groter dan het team achter Cyberpunk 2077. Badowski vertelde aan Reuters dat hij het team nog wil uitbreiden tot 400 werknemers. Volgens analisten van het persbureau zou de game als gevolg in 2026 of 2027 verschijnen.

Verder loste hij wat nieuwe details van de Cyberpunk 2077 sequel. Die game zit momenteel in de conceptfase bij de nieuwe studio in Boston. Tegen het einde van het jaar zou dat ontwikkelingsteam zo’n 80 werknemers tellen.

Leuk detail: het team overweegt om enkele multiplayerelementen in de sequel toe te voegen. In welke vorm? Dat is voorlopig niet duidelijk. Al zou een GTA Online ervaring in Night City wel smaken, niet?

Een reactie achterlaten