fbpx

Capcom: “Resident Evil Village is veel groter dan zijn voorganger”

resident evil village

Het zou een verwijzing kunnen zijn naar Lady Dimitrescu, de kolossale vampierendame uit Resident Evil Village, maar het gaat wel degelijk om de schaal van de game. Want die is volgens producent Peter Fabiano veel groter dan die van Resident Evil 7. Dat vertelde Fabiano in een interview met het Britse Officiële PlayStation Magazine.

Deze achtste Resident Evil plaats je opnieuw in de schoenen van Ethan Winters, het hoofdpersonage uit het vorige deel. Ethan is met zijn geliefde Mia naar het Oost-Europese platteland getrokken, om daar een vredig leventje te leiden. Althans… dat dachten ze. Wat volgt is een verhaal van moord, wraak en een bergdorpje vol weerwolven en vampieren.


Hoewel dit achtste deel een hele andere sfeer uitstraalt, heeft het verhaal volgens Fabiano een directe link met Resident Evil 7. Volgens Fabiano wilde Capcom het verhaal van Ethan verderzetten, omdat het ontwikkelingsteam gehecht raakte aan het personage.

Waarom het team dan plots voor mythologische vijanden zoals vampieren en weerwolven koos? Daar had Fabiano het volgende op te zeggen: Alle nieuwe wezens passen binnen de wereld van Resident Evil. Ik kan je verzekeren dat Village trouw blijft aan het Resident Evil universum en de geschiedenis van de reeks.”

Klinkt als een teaser van jewelste. En dus zou Village wel eens veel harder kunnen doorwegen in het overkoepelende verhaal dan zijn voorganger. In ieder geval zijn wij gereed om de strijd aan te binden met enkele vampierendames en weerwolven.

Resident Evil Village ligt op 7 mei in de rekken.

Een reactie achterlaten