fbpx

Capcom onthult nieuwe dinoshooter Exoprimal

Capcom heeft tijdens Sony’s State of Playe zijn nieuwe game Exoprimal aangekondigd. Het wordt een actiegame waarin je het met mechs moet opnemen tegen dinosaurussen. De gameplay doet denken aan een combinatie van Anthem en Hunt: Showdown. Spelers moeten samenwerken om missies te voltooien, maar tegelijkertijd moeten ze ook hordes dino’s overleven.

Hoewel de game focust op een multiplayerervaring, zit er meer verhaal achter de uitbraak van de uit de kluiten gewassen reptielen. Exoprimal speelt af in 2040. Plots duiken verschillende portalen op naar andere dimensies, waar honderden dinosaurussen uit komen. De beesten vernielen wereldwijd verschillende steden, dus wordt de hulp van de Aibius Corporation ingeroepen.


Die firma beschikt die de volgende dino-uitbraak kan voorspellen. Om de dreiging een halt toe te roepen, worden daarom Exofighters naar de locatie gestuurd. Dat zijn professionele soldaten in state-of-the-art exosuits. En het is aan hen om de mensheid te redden.

De gameplay van Exoprimal bestaat uit 5v5 matches, waarbij spelers verschillende missiedoelen moeten voltooien, terwijl ze hordes dino’s moet zien te overleven. Uiteraard kunnen beide teams mekaar ook een stok tussen de wielen steken door elkaar te lijf te gaan, al moet je wel opletten dat je dan zelf geen dino-snack wordt.

Exoprimal staat gepland voor release in 2023 op alle platformen.

Een reactie achterlaten