fbpx

“Capcom heeft Resident Evil 3 Remake gepland voor 2020”

Het is de week van de geruchten. Na enkele sappige roddels over de PlayStation 5, geruchten over een nieuwe Crash Bandicoot en het mogelijke bestaan van een Assassin’s Creed met Vikingen, duikt vandaag eentje op over de Resident Evil 3 Remake. Uitgever Capcom zou de game in 2020 releasen. Samen met zijn Resident Evil co-opshooter Project Resistance.

Het gerucht komt oorspronkelijk van YouTuber Spawn Wave. Hij vernam dat de remake van Resident Evil 3 in ontwikkeling is bij Capcom en volgend jaar zou verschijnen. De website Video Games Chronicle nam het gerucht over en vertelde er ook bij dat ze net hetzelfde nieuws vernomen hadden van enkele bronnen.


Ook de redactie van Eurogamer heeft ondertussen verklaard dat haar bronnen dat verhaal bevestigen. Ook zij hebben vernomen dat de remake van Resident Evil 3 in de maak is en gepland staat voor release in 2020.

Capcom zelf heeft in het verleden al meegegeven dat meer remakes mogelijk zijn, maar enkel als de fans er voor openstaan. Gezien het enorme succes van Resident Evil 2 Remake, lijkt dat ontegensprekelijk.

Voorlopig nog een gerucht, maar wel een erg aannemelijk. Een grote uitgever als Capcom heeft altijd meerdere projecten in de pijplijn en gezien Devil May Cry 5 en Monster Hunter World Iceborne al lang de deur uit zijn, moet Capcom wel aan iets nieuws bezig zijn.

Resident Evil 2 Remake heeft trouwens een nominatie voor Game of the Year bij The Game Awards. Als het die kan verzilveren, zou een aankondiging van een volgende Remake daarbij niet misstaan…

Een reactie achterlaten