fbpx

“Remake van Resident Evil 3 kan als fans het willen”

Resident Evil 3

Dat de remake van Resident Evil 2 een dijk van een horrorgame is, mag duidelijk zijn. Uitgever Capcom laat weten dat er meer dan 3 miljoen exemplaren verscheept zijn in de eerste week. Indrukwekkende cijfers, die kunnen wijzen op een remake van Resident Evil 3: Nemesis.

En daar heeft Capcom wel zin in, want producer Yoshiaki Hirabayashi liet in een interview met de Japanse website GameWatch vallen dat de kans erin zit:


“Wij hebben een remake van Resident Evil 2 gedaan omdat de fans er al zo lang om vroegen. Of er een eentje van Resident Evil 3 komt? Daar zullen de fans over belissen.”

Een sluw antwoord, dat zowel een bevestiging als een ontkenning kan zijn. Wie weet is Capcom gewoon al bezig aan de remake van deel 3? Wij zouden er niet rouwig om zijn.

Een remake van Resident Evil 3 zou niet vreemd zijn. De game was oorspronkelijk bedoeld als spin-off van deel 2, maar werd uiteindleijk tot hoofdgame gepromoveerd. Door de trage ontwikkeling van Resident Evil 2, verscheen deel 3 slechts een jaar later, waardoor beide games als nauw verwant werden beschouwd door de fans. In dat opzicht is een remake van Resident Evil 3 zeer logisch.

 

Een reactie achterlaten