fbpx

Capcom baas vindt eigen games te goedkoop

Capcom Games

De grote baas van Capcom vindt dat games duurder mogen zijn. Dat maakte hij bekend tijdens een gesprek op de Tokyo Game Show. Volgens de ceo zijn de ontwikkelingskosten forst gestegen en dat moet zich vertalen in een hogere prijskaartje van games. Opvallend is dat Capcom, in tegenstelling tot andere uitgevers, nog geen 70 euro vraagt voor nieuwe releases.

Volgens de Japanse website Nikkei zei Capcombaas Haruhiro Tsujimoto dat games momenteel te goedkoop zijn. Hij vindt dat de hogere ontwikkelingskosten in rekening gebracht moeten worden via de uiteindelijke prijs van een game. “Ontwikkelingskosten voor een moderne game zijn 100 keer hoger dan in de periode van de SNES,” legt hij uit, “hoewel de prijs van software niet sterk gestegen is.


Daarnaast had Tsujimoto het ook over de loonkost van personeel. Zo vindt hij dat lonen hoger moeten worden om getalenteerde medewerkers aan te trekken. Gezien de lonen stijgen in de hele sector, is een prijsstijging voor de software een logisch gevolg om de business gezond te houden.

Het lijkt erop dat ook Capcom binnenkort ook 70 euro voor games zal vragen, hoewel de uitgever daarmee een van de laatste uitgevers in de sector is. Geen idee wanneer het bedrijf de prijsstijging doorvoert, maar ze zit er wel aan te komen.

Een reactie achterlaten