fbpx

Call of Duty spelers niet blij met kerstmonster Krampus dat hen compleet liquideert

Krampus call of duty

Deze kerst zullen er in Call of Duty heel wat minder lachende gezichten te bespeuren zijn. De reden? Krampus, een monster uit de Europese folklore dat tijdelijk opduikt op de online veldslagen om spelers te destroyen. En daar kunnen de competitieve zieltjes allerminst mee lachen.

In de Europese folklore is Krampus een sadistische helper van de kerstman, die stoute kinderen in een jute zak stopt of ze slaat met een roede. Het monster heeft ook de weg gevonden naar Call of Duty: Vanguard via het Festive Fervor event en duikt plots op om spelers in enkele seconden af te maken.


In de multiplayer van Vanguard gaat Krampus op jacht naar spelers met een lage objective score. Speel jij niet genoeg in teamverband? Dan mag je een bezoekje van het monster verwachten. In Warzone gaat hij iets willekeuriger te werk, want schijnbaar kan iedereen een doelwit zijn in de battle royale modus.

Dat er weinig tegen Krampus is aan te vangen zie je in de video onderaan dit bericht. En dat zint spelers duidelijk niet. Een klaagzang op Reddit kreeg al meer dan 90% upvotes. Zo gaat de originele poster van het bericht tekeer dat een potje winnen al moeilijk genoeg is zonder het beest. En als je dan nog eens in de top-10 zit, wordt het helemaal frustrerend als Krampus je te grazen neemt.

Tal van spelers klagen dat Krampus de ervaring om zeep helpt, al hebben de ontwikkelaars voorlopig nog geen nieuws over een eventuele nerf voor het monster. Tot dan zullen spelers dus simpelweg hun best moeten doen om te overleven. Per slot van rekening is het niet het einde van de wereld om een potje Call of Duty te verliezen.

Een reactie achterlaten