fbpx

Call of Duty concurrent XDefiant verschijnt op 21 mei

xdefiant

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat zijn langverwachte multiplayershooter XDefiant op 21 mei verschijnt. Met de free-to-play titel wil Ubisoft de strijd aangaan met andere militaire shooters zoals Call of Duty.

In Xdefiant kan je aan de slag met verschillende facties die gebaseerd zijn op Ubisoft-franchises zoals The Division, Watch Dogs, Splinter Cell en Rainbow Six. Elke factie heeft unieke klassen, elk met zijn eigen abilities.


De game gaat van start met een pre-seizoen van 6 weken, waarna het overschakelt op een live-service model met seizoenen zoals Call of Duty. Je kan met vijf facties aan de slag: de Cleaners, Libertad, Echelon en Phantoms zijn beschikbaar voor iedereen. De vijfde groep, Dedsec, kan je ontgrendelen via gameplay of via aankoop.

XDefiant telt zo’n 14 maps, vijf game modes en 24 wapens. Terwijl de meeste game modes twee teams van 6 spelers tegenover elkaar zetten, krijgt het pre-seizoen ook een 4v4 ranked practice playlist met dezelfde regels als de ranked mode vanaf seizoen 1.

Ubisoft maakte ook al de roadmap bekend waarbij elk seizoen een nieuwe factie wordt geïntroduceerd, samen met drie nieuwe wapens, maps en een battle pass met 90 niveau’s.

Benieuwd of Ubisoft met XDefiant eindelijk voet aan wal krijgt in het overvolle free-to-playgenre. Met Hyper Scape boekte de uitgever weinig succes: twee jaar na release werd de futuristische free-to-play shooter opgedoekt.

XDefiant komt naar PS5, Xbox Series, pc. Een nieuwe trailer heeft Ubisoft nog niet. Hieronder kan je de deep dive bekijken.

Ubisoft roadmap

Een reactie achterlaten