fbpx

HPTO

Call of Duty 2024 krijgt campaign met openworld gameplay

Call of Duty

In de laatste Call of Duty introduceerde Activision al een campaign met een handvol semi-openwereldmissies waarin je zelf je route mag uitstippelen. Het lijkt erop dat de uitgever dat concept stevig wil uitbreiden, want Insider Gaming beweert dat het volgende deel in de shooterserie een openworld campaign krijgt.

Eerder raakte bekend dat de nieuwste telg in de reeks door het leven gaat als Call of Duty: Black Ops Gulf War. Een Black Ops game tijdens de Golfoorlog in Irak dus, die een volledige openworld campaign zal hebben. Geen afzonderlijke levels op verschillende locaties meer, want de nieuwe formule laat je toe om, samen met je squad, de map te navigeren op zoek naar de volgende missie.


Volgens Insider Gaming heeft Call of Duty: Black Ops Gulf War bijgevolg meer weg van Far Cry. Zo kan je voertuigen gebruiken om je te verplaatsen en is er een fast travel systeem. Hoe de missies opgebouwd zijn, is voorlopig niet duidelijk. Al steken hier en daar ook lineaire missies nog de kop op.

Insider Gaming beweert verder dat de campagne ontwikkeld wordt door Raven Software. Verschillende Black Ops personages keren terug, waaronder CIA-agent Adler uit Cold War. Zoals in de vorige game, maakt Adler deel uit van je team.

De multiplayer en ook de Zombies mode van Black Ops Gulf War worden verzorgd door ontwikkelaar Treyarch.

Wat toekomstige delen betreft, zou Activision verder willen inzetten op openworld gameplay. Volgens bronnen van Insider Gaming zou ook Call of Duty 2025 een openworld campaign krijgen, waarbij de map opgedeeld is in verschillende regio’s met een unieke look.

Een reactie achterlaten