fbpx

Bravo Team

Dankzij Bravo Team mag je die PlayStation VR Aim Controller nog eens vanonder het stof halen. Voor Sony dé kans om te bewijzen dat het vernuftige ding ook werkt voor games die niet Farpoint heten. Geen gigantische alienspinnen deze keer, wel een shitload aan terroristen die je als elitesoldaat overhoop moet knallen. Opnieuw blijkt dat de Aim Controller een degelijk stuk technologie is, maar dat is ook het enige positieve aan deze Bravo Team.

Hoewel Bravo Team slechts 2 à 3 uur lang is, probeert de game je mee te sleuren in een verhaal met een bijzonder dramatische intro. Terwijl je na de presidentsverkiezingen de winnende kandidaat begeleidt, barst er plots in de VS een militaire coup los. De kersverse presidente wordt gedood en het is aan jou om levend te ontsnappen. Al schietend baan je je een weg door een stad, van gezellige marktplaatsen tot het presidentiële paleis. Er zit genoeg variatie in de omgeving, al is de grafische kwaliteit vaak ondermaats. Personages zien er strak uit, maar de omgevingstexturen ogen matig. Zo kwamen wij een SUV tegen met achthoekige wielen. Achthoekig! Dat zijn we van ontwikkelaar Supermassive niet gewend.

Bij een shooter draait het natuurlijk om de gameplay, maar ook hier hapert het. Eerst en vooral: je kan niet vrij bewegen. Je beweegt naar enkele vastgelegde plaatsen door op een beschutte plaats te richten en op X te drukken. Bizar, want na de uitstekende vrije beweging in Farpoint is dit echt een flinke stap terug. Het richten en schieten zelf voelt bekend aan, al is dit knalfeest snel voorbij wanneer je in-game wapen plots gaat zweven. En de technische mankementen stapelen zich op. Rampzalig. Tijdens een online match gaat het plots beter, al bederft de vijandelijke A.I. dan het plezier. Tegenstanders schieten dwars door betonmuren of kiezen posities die een leuk vuurgevecht helemaal onmogelijk maken. Bravo Team weet het succes van Farpoint dus absoluut niet te herhalen. Spijtig, want de Aim Controller heeft veel meer in zijn mars. Wachten tot Activision een VR-patch lanceert voor Call of Duty?

[thb_gap height=”30″]
5.7
  • weinig schiettuig
  • niet vrij bewegen
  • technische mankementen
  • te kort & te duur

BESLUIT

Een reactie achterlaten