fbpx

Bonus Level biedt unieke blik achter de schermen van de gameindustrie

Bonus Level

Voor tal van mensen hebben games nog steeds een negatief imago. Te vaak worden ze beschouwd als een medium dat enkel gericht is op kinderen. Een opvatting die schrijver/journalist Ronald Meeus met zijn gloednieuwe boek Bonus Level uit de wereld wil helpen. In het naslagwerk neemt de auteur je mee doorheen 60 jaar videogames en schrijft daarmee een liefdesbrief aan het adres van het virtuele medium.

Videogames brengen jaarlijks meer dan 120 miljard euro op. De game-industrie is een gigantische business en is daarom niet meer weg te denken uit de moderne entertainmentsector. Gezien het plafond nog lang niet bereikt is, kan de huidige en toekomstige invloed van games kan niet worden genegeerd.


Om die reden wil Bonus Level lezers wegwijs maken in het veelal onbegrepen entertainmentmedium. Het boek wil je blikveld op videogames verruimen en de onweerlegbare artistieke en culturele kracht ervan in beeld brengen. En met ruim veertig jaar ervaring in de sector, is Ronald Meeus de ideale gids doorheen de pijlsnelle ontwikkeling van de gamesector.

Via zijn decennialange veldonderzoek, vaak achter de schermen bij ontwikkelaars, vertelt de auteur een gelaagd verhaal dat een heldere kijk biedt op het videogamefenomeen. Tegelijkertijd zal het boek verwoede gamers verrassen met interessante achtergronden en leuke weetjes.

Bonus Level is vanaf nu verkrijgbaar via de Standaard Boekhandel of favoriete boekhandel.

Bonus Level | Willems Uitgeverij | ISBN:9789493242036 | Paperback | 464 pagina’s

Een reactie achterlaten