fbpx

Bol.com stuurt per ongeluk The Last of Us 2 te vroeg uit

TLOU2

Bij grote releases gebeurt het vaak dat de releasedates gebroken worden en games vroeger worden uitgestuurd. Voor The Last of Us 2 is dat niet anders. Online retailer Bol.com verstuurde de game drie dagen voor release al naar al naar tal van Belgische en Nederlandse klanten. Volgens de retailer zou het gaan om een systeemfout.

Om hoeveel verstuurde exemplaren het gaat, is niet duidelijk. Al vonden een heleboel gamers The Last of Us 2 vandaag al in de brievenbus. Opvallend is dat het trouwens niet alleen om de standaardversie van de game gaat, ook de Collector’s Edition werd al verstuurd. Iedereen die de game toegestuurd kreeg, vond even later wel een e-mail van de retailer in z’n mailbox.


In het bericht legt de webwinkel uit dat het om een fout gaat,die na ontdekking meteen rechtgezet werd. Opvallend is dat de retailer al zijn klanten vraagt om geen spoilers online te gooien. In dat geval krijgen ze zelfs een ‘kleinigheidje’.

De officiële verklaring hieronder:

“Een beperkt aantal gameliefhebbers hebben hun bestelling van The Last of Us 2 al ontvangen van ons. Zoals sommige van jullie weten, is de game daarmee drie dagen voor de officiële releasedatum van vrijdag 19 juni binnengekomen. Dit komt door een systeemfout die wij direct na het ontdekken hebben hersteld.

Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat jij hier blij mee bent, vinden we dit erg vervelend voor de producenten van de game. Zij hebben al hun creativiteit en harde werk gestopt in een spectaculaire lancering op vrijdag. Daarom willen we met klem je hulp vragen. Zou je je enthousiasme en details over de inhoud van de game nog niet voor vrijdag 19 juni willen delen op bijvoorbeeld social media en fora? Zo houden we de verrassing voor andere gamers net zo groot als voor jou. We vertrouwen op je medewerking. Om je geduld de aankomende twee dagen beter te kunnen bewaren, ontvang je morgen van ons een kleinigheidje.”

De game vroeger in de bus krijgen en dan nog kleinigheidje in de vorm van – waarschijnlijk – korting op een volgende bestelling? Dubbele winst! Al nemen sommige klanten het niet zo nauw met die regels. Hier en daar zien we immers al unboxing video’s van de Collector’s Edition verschijnen op YouTube. Of Bol.com door Sony op vingers getikt zal worden door deze fout? Dat komen we allicht nooit te weten…

afbeelding: xppoint.be

Een reactie achterlaten