fbpx

Bodycam shooter Unrecord ziet er ongelooflijk realistisch uit

Unrecord

Dat Unreal Engine 5 onwijs realistische visuals op je scherm tovert, wisten we al. Maar de Franse indie studio Drama verlegt opnieuw de grenzen met Unrecord, een realistische first-person shooter vanuit het perspectief van een bodycam.

Op Twitter deelde Drama een nieuwe trailer van de shooter, waarin een agent een verlaten gebouw verkent en vervolgens in vuurgevechten terecht komt met verscheidene criminelen. Eerlijk? Het ziet er verbluffend echt uit, als een live politie-interventie.


In slechts 24 uur tijd werd de video dan ook 40 miljoen keer bekeken op Twitter. Op YouTube werd de gameplayvideo van Unrecord bijna 1 miljoen keer bekeken. Veel commenters lijken ook te denken dat het om échte videobeelden gaat.

De footage brengt dan ook een debat op gang. Zo vragen tal van kijkers zich af of een shooter zo realistisch hoort te zijn. Het onderscheid tussen games en de echte wereld is helemaal vervaagd. En dat brengt reële actie – en de gevolgen daarvan – behoorlijk dichtbij het publiek. Volgens sommigen is Unrecord dan ook ethisch onverantwoord.

Wat denk jij? Cool? Of toch iets te dicht bij de realiteit?

Een reactie achterlaten