fbpx

Bloober Team voelt ‘enorme druk’ voor Silent Hill 2 remake

silent hill 2

Ontwikkelaar Bloober Team heeft bekendgemaakt dat de studio enorm veel druk voelt om de verwachtingen voor de Silent Hill 2 remake in te lossen. Tegelijkertijd zijn ze ook heel trots dat ze het project toegewezen kreeg van Konami.

Afgelopen oktober maakte Konami bekend dat het Poolse Bloober Team een remake zou ontwikkelen van horrorklassieker Silent Hill 2. In een interview met Dread XP laat chief marketing officer Anna Jasińska weten dat die opdracht behoorlijk wat stress met zich meebrengt.


Toen Bloober Team het nieuws kreeg dat het de game mocht ontwikkelen, was het team ‘extatisch, omdat tal van teamleden grote fans zijn van de originele game’. Toch geeft Jasińska toe dat ‘de druk zeer hoog ligt omdat het één van de beste psychologische horrorgames ooit gemaakt is’. Bloober Team wil daarom zeer dicht bij de originele ervaring blijven, zodat de game een tweede leven krijgt.

Momenteel wordt de titel ontwikkeld met Unreal Engine 5. Opvallend: zoals de Resident Evil remakes, introduceert de Silent Hill 2 remake ook een over-the-shoulder camera. Om die reden wordt het combat systeem opnieuw aangepakt en worden bepaalde set-pieces opnieuw gecreëerd.

Hoewel Bloober Team de titel moderniseert waar nodig, benadert de studio eventuele veranderingen met veel voorzichtigheid. Zo vertelt Jasińska dat de studio ‘de specifieke en gruwelijke sfeer op authentieke wijze terug wil brengen in de remake’. Daarom hoeven ’trouwe fans zich geen zorgen te maken’.

Bloober Team belooft om ‘zeer trouw te blijven aan het klassieke verhaal, terwijl de gameplay een remake krijgt en de graphics een moderne update’. Volgens de studio ‘is dat ook de reden waarom Konami het project aan Bloober Team toevertrouwd heeft’.

Het lijkt erop dat Bloober Team de opdracht in ieder geval enorm serieus neemt. Zo erg zelfs, dat de studio elke wijziging sterk overweegt. Een goede zaak natuurlijk, want op die manier blijft de game zeer herkenbaar voor fans van het origineel, ondanks het nieuwe cameraperspectief.

Een reactie achterlaten