fbpx

Blizzard verwijdert sexy pose uit Overwatch na klacht

In Overwatch, de nieuwe shooter van Blizzard, doet een overwinningspose van het personage Tracer de gemoederen oplaaien. De dame die ook op de gamecover prijkt, is een van de meest herkenbare personages uit Overwatch. Toch vond gamer Fipps dat haar victory pose, waarbij Tracer haar derrière naar de speler draait en over haar schouder kijkt, de dame verandert in een sekssymbool.

Fipps argumenteerde op het officiële Battle.net-forum dat de pose helemaal niet bij Tracer past. Hij analyseert het personage via lore, art en promomateriaal en somt vervolgens haar persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden op. Maar volgens Fipps is geen enkele van haar karaktertrekken terug te vinden in die pose:


“Tracer is geen personage dat gedefinieerd wordt door haar sexualiteit. Deze pose wil enkel aangeven dat het in een universum met zoveel diverse karakters oké is om personages te reduceren tot sekssymbolen en zo een groter publiek aan te spreken.”

Even later verontschuldigde gameregisseur Jeff Kaplan zich voor de pose en beloofde om die uit de game te halen:

“We willen dat iedereen zich sterk en heroïsch voelt in deze game. Het laatste dat we willen is dat iemand zich ongemakkelijk of niet geapprecieerd voelt. Als team bieden we onze verontschuldigingen aan en zullen we ons best blijven doen.”

Natuurlijk schoot dat statement in het verkeerde keelgat bij fans die vinden dat ontwikkelaars hun games niet hoeven aan te passen, simpelweg omdat er één iemand is die er aanstoot aan neemt. In een tweede statement gaf Kaplan wel meer info omtrent de beslissing om de pose te schrappen.

Wij vinden het allemaal een beetje overroepen, maar oordeel vooral zelf… Scheet in een fles of niet?

Overwatch

REACTIES (1)

  1. Karel Steutelings

    Als het niet bij het karakter past en de developer kan dit motiveren lijkt het mij een goede beslissing. We hebben altijd Widowmaker nog 😉

Een reactie achterlaten