fbpx

Blizzard eert overleden Overwatch-fan

Fans hebben ontdekt dat Blizzard met de nieuwste patch voor Overwatch niet alleen Competitive Play toevoegt, maar ook een eerbetoon brengt aan een fan die een dag voor de release van de game overleed. Een mooi gebaar van de ontwikkelaar, want nu leeft de jongeman voor eeuwig verder in de Lijiang Tower-map.

Reddit-gebruiker Rebirdhk ontdekte de verwijzing naar de overleden fan. In de Lijiang Tower is er namelijk een hal te vinden met enkele uitgestalde ruimtepakken. Op een van de outfits is in het Chinees de naam van de jongen, Hongyu Wu, te lezen. Boven het ruimtepak heeft Blizzard het opschrift ‘Heroes never die‘ op de muur gezet.


Het is een mooi eerbetoon aan een jongen die een moedige dood stierf. Toen hij merkte dat iemand de scooter van een vriend aan het stelen was, sprong hij op z’n eigen tweewieler om de achtervolging in te zetten. Na een wilde rit botsten de twee scooters op elkaar. Wu overleed aan z’n verwondingen op 23 mei.

Reddit-gebruiker czhihong vertelt dat Wu erg uitkeek naar de release van Overwatch en er vaak met zijn maten over praatte. De laatste berichten die de jongen krijgt van zijn vrienden zijn dan ook vrij aangrijpend.

Met dit eerbetoon is Blizzard een voorbeeld voor de rest van de game-industrie. Een ontwikkelaar naar ons hart. Live on, Hongyu Wu!

Overwatch

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Wow. Prachtig gebaar. Werd er effe stil van :/

Een reactie achterlaten