fbpx

BioWare schakelt alle mankracht in om Dragon Age Dreadwolf af te werken

Dragon Age

EA heeft bekendgemaakt dat ontwikkelaar BioWare momenteel druk in de weer is om Dragon Age: Dreadwolf af te ronden. Een zware taak zo blijkt, want de uitgever heeft extra mankracht ingezet om het proces vlotter te maken.

Zo heeft EA de BioWare-veteraan Mike Darrah terug ingehuurd als consultant voor de game. Darrah verliet de studio in februari 2021 en werkte altijd als uitvoerend producent aan Dragon Age. Nu heeft hij dus opnieuw een zegje in de ontwikkeling.


Maar ook het volledige Mass Effect-team werd ingezet om de ontwikkeling van Dragon Age Dreadwolf af te ronden. Slechts een kleine groep onder leiding van Mark Gamble blijft verderwerken aan de pre-productie van het volgende deel in scifi-reeks.

Opvallend: Dragon Age Dreadwolf is al in post-productie sinds september. Dat wil zeggen dat de game op technisch vlak af is, maar dat er nog bijgeschaafd, gebalanceerd en opgepoetst moet worden. Gezien de grootte van Dragon Age titels is dat vanzelfsprekend een gigantisch karwei.

Met de extra troepenmacht om de ontwikkeling af te ronden, lijkt het alsof EA de game dit jaar nog de deur uit wil. Of althans in het voorjaar van 2024.

In ieder geval hoopt de studio een ervaring af te leveren die de fans bij de keel grijpt en meesleurt in een fantastisch avontuur. Wij zijn bijzonder benieuwd naar het lot van Thedas na de epische onthulling in de Trespasser uitbreiding van Dragon Age: Inquisition. Laat die Dreadwolf dus maar komen!

Een reactie achterlaten