fbpx

BioWare dropt nieuwe teaser van Mass Effect 5

ME5

Ontwikkelaar BioWare heeft zijn jaarlijkse N7 Day gevierd met een verse teaser voor Mass Effect 5. De studio laat weten dat de ontwikkeling van de spacegame goed vordert. De game zit nog steeds in pre-productiefase.

BioWare deelde de korte teaser via het officiële Mass Effect Twitter-account en gaf in een nieuwe blogpost wat extra details over de ontwikkeling vrij .


In het fragment zien we een gigantisch ruimtestation, dat nog niet helemaal afgewerkt is. Halverwege de video duikt een schip op dat sterk lijkt op de Normandy. Zou deze game zich afspelen in de nasleep van de oorlog met de Reapers? Of in een volledig nieuw tijdsvak?

Het fragment bevat ook een geheime audioboodschap die ontcijferd is door Soundcloud-gebruiker Mosaic Horse. Het fragment blijkt een mix van Geth-geluiden en de stem van Liara T’Soni. Het statement luidt als volgt: “Exactly. The Council will be furious. Although, they should know by now not to underestimate human defiance. I see it. How did we miss this?”

Natuurlijk wisten we al dat Liara een comeback zou maken dankzij de allereerste teaser. Maar de Geth zijn dus ook opnieuw van de partij. En lijken zelfs samen te werken met de jonge Asari.

In ieder geval gaat de pre-productie van de titel goed vooruit. Zo is BioWare hard aan het werk om nieuwe personages en omgevingen te creëren, waarvan je er enkele misschien zal herkennen. Het verhaal wordt gepend door enkele veteranen van de reeks, maar ook door narrative director Mary DeMarle, de schrijfster van de moderne Deus Ex-games.

Wanneer we de nieuwe Mass Effect te zien krijgen, is niet bekend. Voor de studio Mass Effect 5 deelt met de wereld, heeft het natuurlijk ook hun RPG Dragon Age: Dreadwolf nog om af te werken. Die zou volgens BioWare al speelbaar zijn van begin tot einde.

Een reactie achterlaten