fbpx

BioShock bedenker onthult meer details van nieuw project Judas

Judas game

BioShock bedenker Ken Levine heeft meer details gelost van zijn nieuwe game Judas. Onlangs nodigde zijn studio Ghost Story Games verschillende media uit om de eerste vier uur van de game te spelen. Uit dat bezoek kwam een heleboel nieuwe informatie bovendrijven, onder meer dankzij Geoff Keighley en IGN.

Volgens IGN wordt de game een first-person verhaalgedreven shooter, die qua gameplay zeer sterk doet denken aan BioShock. Maar Judas heeft een niet-lineaire missiestructuur en heeft roguelite elementen.


Jij speelt Judas, een herrezen vrouw aan boord van het ruimteschip Mayflower, dat zo groot is als een stad. Het schip brengt de laatste overlevenden van de mensheid naar een nieuwe planeet genaamd Promia Centauri.

Judas heeft interactie met de drie factieleiders van het schip: sheriff Tom (gespeeld door Troy Baker) , Nefertiti en Hope. Als speler kan je de drie leiders helpen, maar hulp bieden aan de ene, kan je op een slecht blaadje zetten bij een andere. Een narratieve structuur die Ken Levine ‘narrative LEGO’ doopte, omdat jouw keuzes het verhaalverloop bepalen.

Zo heeft het volgens Keighley wat weg van het Nemesis-systeem uit Middle-earth: Shadow of War waarbij personages en vijanden jouw keuzes onthouden. Zo reageren je tegenspelers anders op jouw beslissingen en bepaal je zo ook de dynamiek van de game. Ofwel zoek je altijd een balans tussen de drie facties of creëer je complete chaos.

De presentator geeft toe dat het nog een tijdje kan duren voor we aan de slag kunnen met Judas, aangezien de game nog lang niet af is. Al zijn wij nu al benieuwd om meer te zien.

De eerste indrukken van Geoff Keighley kan je hieronder in de video bekijken.

Een reactie achterlaten