fbpx

Binnenkort kan je eindelijk je PSN-naam wijzigen

Goed nieuws voor gamers die hun PSN-naam beu zijn. Sony bereidt zich voor om de optie in te voeren om je PSN-naam te wijzigen. Althans als we enkele ontwikkelaars mogen geloven. Gamers vragen al jaren naar de feature en de onlangs verschenen firmware update 6.0 zou de fundamenten daarvoor hebben gelegd. Zo geraak je toch nog af van die naam xX_PussySlayer69_Xx.

Drie anonieme bronnen, tewerkgesteld bij drie verschillende studio’s, vertelden aan gaming website Kotaku.com dat ze de opdracht kregen om bugs te fiksen en instellingen te wijzigen. Allemaal zodat hun games compatibel zijn met Sony’s nieuwe plannen.


Een vierde persoon deelde zelfs interne documentatie van Sony. Daarbij ging het om een PSN-profiel, waarop een ‘change username’ button te zien is. De extra documenten legden de verschillende stappen uit die je moet ondernemen.

Geen toeval dat Sony net nu werkt maakt van de feature. Vorig jaar werd op PSX 2018 ook gevraagd wanneer gamers eindelijk hun PSN-naam kunnen wijzigen. Daarop antwoordde Shawn Layden toen het volgende:

“Kijk, ik hoop dat je me die vraag op de volgende PSX niet meer hoeft te stellen”.

Zal ook niet lukken, want Sony heeft bekendgemaakt dat er dit jaar geen PSX georganiseerd wordt. Simpelweg omdat de uitgever te weinig te vertellen heeft. Al lijkt-ie dus wel zijn belofte te houden.

Een reactie achterlaten