fbpx

Beyond Good & Evil 2 studiohoofd verlaat Ubisoft

Beyond

Nog meer sombere berichten uit de stal van Ubisoft. Het hoofd van Ubisoft Montpellier dat werkt aan Beyond Good & Evil 2 zou de studio verlaten hebben. Dat gebeurde volgens Kotaku nadat lokale autoriteiten een onderzoek startten naar de werkomstandigheden op de werkplaats.

De website schrijft dat het personeel onlangs ingelicht werd dat Guillaume Carmona niet zou terugkeren als studiohoofd. Volgens anonieme bronnen binnen de studio heeft het vertrek van Carmona te maken met een moeilijke periode in 2022, waarbij tal van werknemers zich langdurig afwezig meldden door stress, ziekte en burnout omdat de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2 blijft aanslepen.


Ubisoft onthulde de game al 2008, gevolgd door bijna 10 jaar stilte. De game dook opnieuw in 2017 en werd toen bestempeld als een prequel van de originele titel. Een vertegenwoordiger van Ubisoft vertelde dat er momenteel een extern onderzoek gestart is naar het welzijn van de medewerkers. En dat er mogelijk extra ondersteuning voorzien wordt waar nodig, gezien de lange ontwikkeling van de game.

Frappant genoeg zou Beyond Good & Evil nog steeds niet actief in ontwikkeling zijn, omdat het team het niet eens geraakt over een artistieke visie voor het project. Ook onderging het bestaande team onlangs een sterke wijziging, waarbij senior creative director Jean-Marc Geffroy en game director Benjamin Dumaz opstapten en vervangen werden door Emile Morel en Charles Gaudron. En dat brengt allicht een nieuwe kijk op de game met zich mee.

Best opvallend om te horen dat de ontwikkeling zo problematisch verloopt, aangezien Ubisoft CEO Yves Guillemot in 2020 nog wist te zeggen dat de de game goede vooruitgang boekt.

In ieder geval zullen we nog een hele tijd op Beyond Good & Evil 2 moeten wachten.

Een reactie achterlaten