fbpx

Beyond Good and Evil 2 start deze maand met externe playtests

Beyond Good And Evil 2 Space Monkey

Nu de vermiste piratengame Skull and Bones terug is opgedoken, kan een tweede MIA-titel van Ubisoft er ook wel nog bij. Het beruchte Beyond Good and Evil 2 zou volgens insiders nog steeds in ontwikkeling zijn en deze maand externe playtests krijgen.

Het nieuws komt van enkele insiders die na het jaarlijkse financiële verslag van uitgever Ubisoft, bevestigen dat de langverwachte sequel nog steeds in ontwikkeling is. De game zou zich al in een finale fase bevinden waarbij externe playtesters de game onder handen nemen. Die playtests starten nog deze maand.


Beyond Good & Evil werd voor het eerst op E3 2017 getoond, maar daarna werd het stil rond de titel. De game zou lang in development hell hebben gezeten en zit ondertussen aan zijn negende ontwikkelingsjaar.

Bedenker Michel Ancel verliet in 2020 het project om een natuurreservaat te runnen. Na zijn vertrek bij Ubisoft publiceerde de Franse krant Libération echter een artikel waaruit bleek dat Ubisoft een onderzoek naar Ancel was gestart na verschillende klachten van toxisch leiderschap en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

In september pakt Ubisoft uit met een nieuwe showcase. Krijgen we dan eindelijk Beyond Good and Evil 2 opnieuw te zien?

Een reactie achterlaten