fbpx

Bethesda’s scifi epos Starfield lanceert mogelijk nog dit jaar

starfield 2021

Het lijkt erop dat we dit jaar meer tijd in de ruimte zullen spenderen dan verwacht. Bethesda’s gigantische sci-fi epos Starfield zou nog dit jaar verschijnen. Althans als we een Xbox-insider mogen geloven.

Microsoft, dat de reeks via Bethesda nu in handen heeft, zou heel wat advertentieruimte ingekocht hebben bij retailers. En die advertentieperiode staat gepland voor 2021. Het nieuws werd gedeeld door Nick Baker van de Amerikaanse gamesite Xboxera.


Opvallend is wel dat er tegenstrijdige meningen bestaan over de release van Starfield. Zo zou Bloomberg-journalist Jason Schreier in een recente AMA op Reddit, dat het onwaarschijnlijk is dat de game nog dit jaar verschijnt. Een toelichting gaf hij niet.

Toch zou Microsoft er alles aan doen om de game dit jaar in de rekken te krijgen. En als dat niet lukt begin 2022. De ontwikkeling van de titel zou immers volledig rond zijn, al moet de titel nog opgepoetst worden.

Volgens Jeff Grubb van GamesBeat zou Microsoft de game ook uitgebreid tonen op E3. Al blijft Grubb voorzichtig om een officiële datum op de release van Starfield te plakken:

Neem deze info gerust met een korreltje zout. Vooral omdat COVID-19 nog een tijdje voor vertraging kan zorgen. Mocht de game dan toch niet meer voor dit jaar zijn, dan krijgen we Starfield sowieso wel tijdens de E3 te zien.

Een reactie achterlaten