fbpx

‘Bethesda werkt aan onaangekondigde Disney game’

Bethesda

Vorige week bracht een gigantisch Xbox lek ons op de hoogte van alle toekomstige releases van Bethesda. Naast een nieuwe Doom, Dishonored 3 en een remaster van Fallout 3, zaten er ook wat onbekende projecten tussen. Een van de projecten blijkt een game gebaseerd op een Disney-licentie. Marvel, Star Wars of nog iets anders?

Tijdens de Xbox Era podcast, vertelt insider Nick Baker meer over de gelekte titels. Zo kreeg hij van zijn bronnen te horen dat de gelekte en gelicenseerde IP uit de stal van Disney komt. Meer details mocht hij helaas niet lossen.


Wat dat betekent is voorlopig onbekend. Al zou het om een Star Wars game kunnen gaan van Bethesda Game Studios. Of misschien een nieuwe game in het Marvel universum.

Sinds Disney het exclusiviteitscontract met EA opdoekte, benaderde de uitgever al verschillende studio’s voor games gebaseerd op zijn licenties. Zo werkt Ubisoft aan Star Wars Outlaws. En Quantic Dream aan Star Wars Eclipse. Voor specifieke personages werkte Disney dan weer samen met Insomniac Games (Wolverine), Square Enix (Avengers en Guardians of the Galaxy) en EA (Star Wars Squadrons).

In 2021 deed een gerucht de ronde dat Roundhouse Studios (voordien bekend als Human Head Studios, bekend van Prey) zou werken aan een third-person shooter gebaseerd op een Marvel-comic. De studio werd helaas opgedoekt, al zou Bethesda het werk aan de game verderzetten.

Ten slotte werkt Bethesda ook nog aan Indiana Jones. Waarvan we meer info zouden krijgen in 2024.

Een reactie achterlaten