fbpx

Bethesda stunt met harnas van slechterik uit Elder Scrolls Online

eso harnas

Uitgevers doen hier en daar al eens wat gekke dingen om hun videogame in de kijker te zetten. Ook de nieuwste stunt van Bethesda hoort daarbij. Zo mocht een chocolatier een replica van het harnas en het wapen van de slechterik uit The Elder Scrolls Online: High Isle namaken. Of het veel bescherming biedt? Geen idee. Maar smakelijk zal het wel zijn.

Chocolatier Olivier Van Nueten kreeg de opdracht ter ere van de release van High Isle, de nieuwste uitbreiding van The Elder Scrolls Online. Van Nueten mocht het volledige harnas en het massieve zwaard van slechterik The Ascendant Lord namaken in chocolade.


Het gros van het chocolade kunstwerk is uit fondant chocolade gemaakt, al zit hier en daar ook wat melkchocolade in de afwerking. Om de metalen finish te verkrijgen, werd gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstof.

De jonge chocolatier – Olivier is slechts 24 jaar oud – beschouwt het harnas en zwaard als ‘zijn mafste project ooit’. De jongeman werkte er meer dan 150 uur aan en was geregeld tot diep in de nacht in de weer om het project tijdig af te krijgen. Stiekem hoopt hij dan ook ‘dat het harnas en het zwaard in ere gelaten worden, al beslist de klant natuurlijk wat-ie ermee zal doen’.

vannueten1

vannueten3

vannueten9

Een reactie achterlaten