fbpx

Bethesda stelt langverwachte ruimtegame Starfield uit naar 2023

starfield

Bethesda heeft zonet bekendgemaakt dat Starfield dan toch niet dit najaar verschijnt. De epische ruimtegame waar we nog maar bitter weinig van gezien hebben is uitgesteld tot de eerste helft van 2023. Ook de co-op vampierenshooter Redfall komt pas volgend jaar.

Via Twitter laat de uitgever weten dat er meer tijd nodig is voor de ontwikkeling van beide games. Betehsda wil ervoor zorgen dat spelers de allerbeste en meest afgewerkte versie krijgen.


Starfield is al een kleine eeuwigheid in ontwikkeling en zou normaal op 11 november 2022 eindelijk in de rekken liggen. Een knipoog naar The Leder Scrolls V: Skyrim dat op 11 november 2011 verscheen. Bethesda heeft meermaals Starfield beschreven als een ruimteversie van de openwereldgame Skyrim.

Ook Redfall, de co-opshooter warin je het titulaire dorpje moet beschermen van een leger vampieren wordt uitgesteld naar de eerste helft van 2023. De game wordt ontwikkeld door Arkane Studios, die we ook kennen van Dishonored en de recent verschenen PS5-game Deathloop.

Eerlijk? We hadden de bui eerlijk al voelen hangen: ondanks de nakende release heeft Bethesda nog maar weinig gameplaybeelden getoond van Starfield. Op 12 juni houden Microsoft en Bethesda hun gezamenlijke showcase, dus verwacht dan alvast meer gameplay van beide titels.

Een reactie achterlaten