fbpx

Bethesda liet bug met haai in Starfield zitten

starfield bug shark

Starfield is ongetwijfeld de grootste release van het jaar. Wie de game al speelt, is allicht enkele bugs tegengekomen. Niet zoveel als in eerdere Bethesda games, al zijn ze wel aanwezig. Eén bug is zelfs bewust in de game gelaten omdat die volgens studiohoofd Pete Hines hilarisch was.

In een interview met GI.biz vertelde Hines dat één van de bugs tijdens een playtest enorm grappig was. Als gevolg heeft Hines gevraagd aan het ontwikkelingsteam om de bug in het spel te laten.


De bug doet zich voor op de planeet Volii Alpha die volledig bedekt is met water. Wie de waterwereld al bezocht heeft, weet dat het de thuishaven is van de entertainmentstad bij uitstek: Neon.

Pete Hines vertelde dat hij een bug had meegemaakt waarbij een haai in een ondergrondse lift terechtgekomen was. Vervolgens gingen de liftdeuren open in de straten van Neon, waardoor de haai al happend uit de lift schoof. Alle burgers raakten in paniek en iedereen begin wild weg te rennen.

Eerlijk gezegd hadden wij geen idee dat er haaien onder Neon zwemmen. En al helemaal niet dat ze terreur komen zaaien in de straten. Pete Hines stond erop dat de bug in de game bleef. Zo heeft hij het team laten dat de bug absoluut in de game mocht blijven.

Helaas vertelt Hines erbij dat het team waarschijnlijk niet geluisterd heeft naar die feedback. Of je dus ooit een stierhaai in een lift tegenkomt in Neon, is voorlopig onbekend. Al zou het wel geestig zijn.

Een reactie achterlaten