fbpx

Bestverkochte game op Steam komt uit België

Baldurs Gate

Het is geen verrassing dat Baldur’s Gate 3 het goed zou doen aan de kassa. Sinds zijn release schoot de titel omhoog in de sales charts en momenteel is de Dungeons & Dragons RPG de best verkochte game op Steam. Een mooie mijlpaal voor de Gentse ontwikkelaar Larian Studios.

Hoeveel exemplaren van Baldur’s Gate 3 er tot nu toe over de digitale toonbank gingen, is helaas nog niet bekend. Qua sales wordt Baldur’s Gate 3 opgevolgd door het immer populaire Counter Strike: Global Offensive. Afsluiten doet de top-3 met Remnant 2, dat ook onlangs verscheen.


Merk wel op dat Baldur’s Gate 3 voorlopig enkel verschenen is op PC. De game lanceert volgende maand ook nog op PS5, wat de sales allicht nog een extra boost geeft. Enkel Xbox-eigenaars moeten wachten tot 2024 om de slag te gaan met de langverwachte D&D sequel.

Bij een podiumplaats in de sales charts stopt het trouwens niet. Ook wat betreft gelijktijdige spelers doet Baldur’s Gate 3 het immens goed. Hoogste piek sinds de release was zo’n gelijktijdige 566.000 spelers. De game volgt daarmee in de voetsporen van Counter Strike: Global Offensive.

Wat betreft hoogste gelijktijdige spelersaantal, is Baldur’s Gate 3 de tweede grootste Steam-release van 2023. Enige game die het beter deed, was Hogwarts Legacy. Dat singleplayer games bijlange nog niet dood zijn, is bij dezen nog maar eens bewezen.

Een reactie achterlaten