fbpx

Belgische VR-game scoort awards in Hollywood

Voorbije zaterdag zaten heel wat ontwikkelaars van VR-games bij elkaar in Hollywood voor de derde editie van de Proto Awards. Tijdens dit evenement schenkt de Virtual Reality Foundation prijzen aan individuen en teams die opmerkelijke prestaties neerzetten. De Belgische productie Space Pirate Trainer kreeg maar liefst drie awards.

Ontwikkelaar I-Illusions mag met drie trofeeën naar ons Belgenland terugkeren. Hun game eindigde op de eerste plaats binnen de categorieën Best Sound Design, Best Independent Experience en Best Game. Vooral die laatste is een knappe prestatie. De tegenstanders in deze categorie waren niet van de minste: bekende studio’s zoals Epic Games (Bullet Train) en Crytek (The Climb) moesten het loodje leggen.


De oprichter van I-Illusions Dirk Van Welden verwachtte wel dat Space Pirate Trainer kans zou maken op de Best Independent Experience award, maar de twee overige awards kwamen als een absolute verrassing.

Space Pirate Trainer is nu te downloaden als een Early Access game voor HTC Vive. Hieronder kan je alvast de gameplay checken.

Een reactie achterlaten