fbpx

Bedenker van Battlefield stelt nieuwe game voor

Patrick Söderlund, de voormalige CEO van ontwikkelaar DICE en bedenker van de Battlefield-reeks, heeft de eerste beelden van zijn nieuw project vrijgegeven. Met zijn nieuwe studio Embark wil Söderlund een free-to-play futuristische actiegame ontwikkelen met de focus op co-op gameplay. Söderlund nam ontslag bij EA na de heisa rond rond Battlefront 2 en Battlefield V,

Het eerste artwork van de game toont een paar indrukwekkende landschappen en personages (astronauten?) die de werelden verkennen. Check de beelden hieronder. Het doel is om de game gelijkaardig te maken aan ervaringen als Fortnite en Apex Legends. Een game die kan blijven groeien op vlak van design en functionaliteit.


Als de titel populair genoeg is, wil Embark uiteindelijk games maken die mensen helpen om op een goedkope manier leuke game-ervaringen te delen met anderen. Een beetje in dezelfde trend van wat de PlayStation-exclusive Dreams doet.

Söderlund wil game-ontwikkeling namelijk even toegankelijk maken als bloggen of streamen. En daarmee de grens tussen het spelen en creëren van videogames doen vervagen.

Söderlund

Een reactie achterlaten