fbpx

Voormalige baas DICE stapt op bij EA

soderlund EA during presentation

Patrick Söderlund, voormalig CEO van DICE en daarna Chief Design Officer bij EA, heeft zijn post bij de uitgever verlaten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dat maakte Electronic Arts bekend via een interne mededeling aan zijn werknemers, die al gauw zijn weg vond naar het internet.

Söderlund begon zijn carrière bij EA toen hij nog CEO was van DICE, de Zweedse studio bekend van de Battlefield-reeks. EA kocht de ontwikkelaar op in 2006, waarna Sonderlund snel in de rangen klom. Zo was hij vice president van EA worldwide Studios voor hij zijn laatste positie van Chief Design Officer kreeg in april. Daarbij was het zijn taak om de technologie van DICE over te brengen naar andere EA studio’s. Denk vooral aan de Frostbite Engine, die ook gebruikt werd voor Dragon Age: Inquisition en de laatste Need for Speed.


Söderlund verdiende zo’n 48.3 miljoen dollar per jaar, maar de laatste tijd zat het minder mee. Hij kreeg de volle lading tijdens de loot crate crisis van Battlefront II. Ook na de sluiting van Visceral Games moest hij de gemoederen bedaren. Ook tijdens recentere discussies over de politieke correctheid van Battlefield V, kwam Soderlund vaak naar voren.

Een vervanger voor Söderlund werd nog niet aangesteld, al zijn er wel enkele interne verschuivingen. Zo worden onder andere de EA Originals en EA Partners deel van de Strategic Growth group.

Wat Söderlund op carrièrevlak van plan is, is niet duidelijk.

Een reactie achterlaten