fbpx

EA reageert op controverse rond vrouwen in Battlefield V

Battlefield V

Patrick Soderlund, Chief Creative Officer van EA heeft op E3 sterk uitgehaald naar gamers die het ongehoord vinden dat er vrouwen op de frontlinies vechten in Battlefield V. De man vindt de discussie ‘niet ok’ en sprak zeer klare taal om dat te bewijzen.

Zoals jullie weten, werd Battlefield V vorige maand aangekondigd met een coole trailer, waarin een dame mee strijdt op de frontlinie. Fans trokken meteen naar Twitter om hun onvrede te uiten, want volgens hen offert EA historische accuraatheid op voor politieke correctheid. Volgens Soderlund is dat absoluut niet waar:


“Battlefield V gaat over ongeziene, mysterieuze verhalen die nog nooit verteld of gespeeld werden. Er leeft een algemene gedachte dat in WOII geen vrouwen meevochten. Dat klopt niet. Er waren enorm veel vrouwen die zowel vochten als deelnamen aan de oorlog.”

De man ging verder en haalde er een voorbeeld uit zijn eigen leven bij om de zinloosheid van de discussie te illustreren:

“Mijn 13-jarige dochter speelt Fortnite. Toen zij de boze reacties zag, begreep ze er niets van. Zij vond het vreemd dat mensen boos zijn omdat je in Battlefield V als een vrouwelijk personage kan spelen, terwijl dat in Fortnite even goed kan.”

Als ouder vroeg Soderlund zich af wat hij daarop moest zeggen, maar zijn dochter had een punt. Hij vindt nog steeds dat zijn dochter helemaal gelijk heeft en dat de discussie nergens op slaat. Om dat duidelijk te maken, sprak hij zeer klare taal:

“Mensen die zich daarmee bezighouden, hebben geen opleiding gehad. Zij verstaan niet dat dit een plausibel scenario is. En trouwens: het is maar een game. Vandaag bestaat er in gaming gendergelijkheid als nooit tevoren. Er zijn tal van vrouwelijke spelers en ook mannen die als een badass vrouw willen spelen. Wij nemen dit soort zaken niet. Dus als je niet begrijpt dat er vrouwen in de game zitten, heb je twee keuzes: leg je erbij neer of koop de game gewoon niet. Voor mij maakt het niet uit. Deze discussie moet stoppen.”

Straffe woorden, al vrezen wij dat EA zich hiermee nog meer woede op de hals kan halen. Wat denken jullie ondertussen van de soldates? Yay or nay?

Een reactie achterlaten