fbpx

Bedenker Resident Evil heeft nieuwe studio opgericht

shinja mikami

Shinji Mikami, het brein achter Resident Evil, heeft de nieuwe studio Kamuy opgericht. Dat blijkt uit een korte bio op de website van Shadow of the Damned: Hella Remastered.

Mikami verliet vorig jaar Tango Gameworks. Bij de studio werkte hij aan The Evil Within, Hi-Fi Rush en Ghostwire Tokyo. Wat voor studio Kamuy wordt, is voorlopig niet bekend.


Mikami verwierf roem als bedenker van de Resident Evil-reeks. Na Resident Evil 4 stapte hij op bij Capcom en werkte hij een tijdje bij Clover Studio (God Hand) en Platinum Games (Metal Gear Rising: Revengeance en Vanquish). Daarna richtte hij Tango Gameworks op, waar hij tot vorig jaar bleef.

Momenteel werkt de 58-jarige Mikami aan Shadows of the Damned: Hella Remastered met Goichi ‘Suda51’ Suda. Suda51 gaf aan graag een sequel te maken, uiteraard in samenwerking met Mikami.

Eenmaal de remaster in de rekken ligt, is het dus mogelijk dat beide developers de handen in elkaar slaan om de sequel in elkaar te boksen. Iets waar zijn nieuwe studio misschien een rol in kan spelen.

Dat Mikami de gameindustrie nog niet achter zich laat, staat in ieder geval vast.

Een reactie achterlaten