fbpx

Bedenker Lumines onthult Tetris Effect voor PS4

Sony heeft in de aanloop naar E3 een eerste nieuwe titel onthuld. Tetris Effect is de nieuwste game van Tetsuya Mizuguchi en belooft een even verslavend als zintuiglijke puzzelervaring te worden als zijn vorige games Lumines en Rez. Vooral omdat Tetris Effect ook speelbaar is me de PlayStation VR.

De naam Tetsuya Mizuguchi doet bij veel gamers allicht niet meteen een belletje rinkelen. De Jappaner staat bekend om games met een aparte muzikale en visuele stijl. De megapopulaire PSP-hit Lumines is ontsproten aan het geniale brein van Mizuguchi. Niet veel later creëerde zijn studio Enhance Games ook Rez en Child of Eden. En nu waagt hij zich aan psychedelische versie van Tetris, de moeder aller puzzelgames.


Tetris Effect wordt ontwikkeld voor zowel PS4 als PSVR en past perfect in het rijtje van Mizuguchi’s games. Het behoudt de puzzelbasis van Tetris, maar overgiet alles met een stevige portie visuele en muzikale effecten, die het geheel psychedelisch maakt. En zeker in VR. Met de nieuwe Zone-mechaniek kan je tijd stopzetten om uit moeilijke situaties te geraken. Heb je het liever wat meer oldskool, dan kan je een van de klassieke modi Marathon, Sprint en Ultra kiezen.

Het beste nieuws? De game verschijnt al dit najaar. Wij sluiten alvast onze PlayStation VR terug aan.

Een reactie achterlaten