fbpx

“Battlefield 6 heeft extreme weercondities en natuurrampen”

Het gerucht doet al een tijdje de ronde dat EA volgende maand eindelijk de next-gen Battlefield zal onthullen. Toch is insider Tom Henderson de inhoud van de video al gretig aan het delen via Twitter. Geen fragmenten van de trailer, maar schetsen van enkele scènes die hij heeft gezien. En die bewijzen dat de natuur- en weersomstandigheden een belangrijke rol zullen spelen op het slagveld.

Natuurlijk valt niet te achterhalen in welke mate dit klopt, maar gezien de vele geloofwaardige details lijkt het wel authentiek. Zo deelde de Amerikaan – die eerder al heel wat details over Battlefield wist te lekken – een gedetailleerde schets van een tropisch eiland dat in de trailer voorkomt.


Op zijn tekening zien we in de verte zien een zware storm naderen. Ook vliegen een aantal heli’s en vliegtuigen naar iets wat lijkt op een lanceerplatform voor raketten, dat zich bevindt op een uithoek van het eiland. Volgens Henderson zelf gaat het om Osprey heli’s die op weg zijn naar de launch site.

De tweede afbeelding toont opnieuw het lanceerplatform, maar deze keer buldert er een gigantische tornado op de achtergrond. Het spelerspersonage observeert alles vanuit een gevechtsvliegtuig, terwijl zijn toestel vijandelijke vliegtuigen in het vizier heeft.

Het extreme weer zou een nieuw gameplayelement zijn in de reeks. Moeder Natuur zou een belangrijke rol spelen in de vorm van aardbevingen en tornado’s. Henderson deelde al eerder ook dit bericht waar natuurrampen werden aangehaald:

Oké, we weten dat dit best absurd is: schetsen van een trailer die een insider gezien heeft. Maar dat ze door alle media gretig gedeeld worden, bewijst dat de wereld vol ongeduld zit te wachten op die nieuwe Battlefield. Waar blijft-ie, EA?

Een reactie achterlaten