fbpx

‘Battlefield 2042’s Hazard Zone lijkt op Escape from Tarkov’

BF 1

Een datamine van de Battlefield 2042 technical playtest heeft nieuwe details aan het licht gebracht van de nieuwe modus Hazard Zone. Terwijl EA dat gedeelte van Battlefield 2042 nog officieel moet onthullen, zou die volgens de info sterk geïnspireerd zijn door first-person shooter Escape from Tarkov.

Dataminer @Temporyal bracht de details van Hazard Zone via sociale media aan het licht. In de PvEvP modus worden spelers gedropt op een gigantische map en moeten ze samenwerken om een extractiepunt te bereiken. Om daar te geraken, kunnen ze onderweg allerlei loot verzamelen.


De positie van de extractiepunten wordt door de game zelf bepaald. Al kunnen spelers optionele extracties ontgrendelen door missiedoelen te voltooien. Wees op je hoede, want naast teams van andere spelers is de map ook gevuld met patrouillerende AI-vijanden die versterking kunnen oproepen.

Eenmaal ontsnapt, kan je je loot opbergen voor een volgend potje. Of kan je ongewenste uitrusting verkopen aan andere spelers. Verkoop echter niet te snel. Als je sterft tijdens een match, verlies je al je vergaarde loot. Inclusief de uitrusting waarmee je de match begon. Lijkt een beetje op battle royale met een twist dus.

Natuurlijk zou Hazard Zone niet veel voorstellen zonder missiedoelen, dus krijgen spelers opdrachten om interactie te garanderen. Volgens @Temporyal moet je ‘intel verzamelen van data drives, maar ook data van neergestorte satellieten recupereren’.

Na een uitgebreide briefing word je gedropt in een open omgeving die je moet verkennen. Op de map zijn ook ‘verschillende points of interest, waar je terecht kan om bijvoorbeeld een Ranger (Robohond) of een HDT Storm (Quad) te laten droppen. Cool is dat je een Loadout Insurance kan activeren. Mocht je dan het loodje leggen, dan blijf je je loot behouden.

Tijdens je verkenningstocht van de map is voorzichtigheid wel geboden. Vijandelijke AI-soldaten patrouilleren namelijk in de omgeving. Ook duiken er af en toe eindbazen op, die je moet verslaan om missiedoelen te voltooien. Geen simpele opdracht natuurlijk, maar de eindbazen droppen wel krachtige loot. Als je dan uiteindelijk alles gevonden hebt, kan je naar het extractiepunt gaan om per helikopter te evacueren.

Naast Hazard Zone omvat Battlefield 2042 nog All-Out Warfare voor 128 spelers en Battlefield Portal, een zandbakmodus waarin je je favoriete wapens en voertuigen uit de serie kan samengooien.

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober.

Een reactie achterlaten