fbpx

‘Battlefield 2042 moest ook aardbevingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen bevatten’

BF2042

De zandstormen en orkanen in Battlefield 2042 zorgen voor een coole dynamiek tijdens de battles. Al waren er oorspronkelijk veel meer natuurrampen gepland. Zo moest de shooter vanaf launch ook aardbevingen en tsunami’s bevatten, maar wegens tijdsgebrek werden die features geschrapt.

Het nieuws komt alweer van klokkenluider Tom Henderson die praatte met enkele werknemers van EA. Volgens Henderson zou de shooter ook zware aardbevingen, gigantische tsunami’s, vuurtornado’s en zelfs vulkaanuitbarstingen introduceren tijdens de veldslagen.


Of dat was toch het plan van ontwikkelaar DICE anno 2020. Wegens een gebrek aan tijd, moest het team echter de focus leggen op de orkaan:

Volgens Henderson zou ook de post-launch planning van Battlefield 2042 helemaal in duigen liggen. Updates, nieuwe maps, uitbreidingen en andere geplande content zouden zijn uitgesteld tot maart 2022.

Een andere leaker bevestigt dat de game geen nieuwe content meer zal zien tot maart 2022. Ook het eerste seizoen van de game lijkt dan pas van start te gaan.

Als de maps met extra weersomstandigheden ooit nog gelanceerd worden, zullen die waarschijnlijk pas eind 2022 arriveren. En als we EA een beetje kennen, zal de uitgever daar een fikse duit voor vragen. Hopelijk houdt de basisgame het tot die tijd vol.

Een reactie achterlaten