fbpx

Battlefield 2042 krijgt zware klappen op Steam

battlefield open beta

Battlefield 2042 lijkt niet de gigantische najaarsklepper te worden voor EA. Op pc wordt de shooter met de grond gelijkt gemaakt met negatieve user reviews. Van de ruim 30.000 reviews is slechts één van de vier positief. Iets wat we van een reeks als Battlefield niet gewend zijn…

Op het moment van schrijven zijn er op Steam zo’n 33.776 user reviews voor de game gepost. In totaal is 26% daarvan positief, wat dus 74% van de reviews negatief maakt. Met andere woorden: Battlefield 2042 krijgt het op pc hard te verduren door zijn users.


Het zorgde ervoor dat Battlefield terechtkwam in de top 10 van slechtst beoordeelde games op Steam, met een concrete achtste plaats. De reviews zijn dan ook niet mals. Spelers noemen de game het slechtste deel in de reeks en hekelen talloze bugs. Anderen vinden de shooter helemaal onspeelbaar en hopen dat ontwikkelaar DICE zo snel mogelijk met een patch op de proppen komt.

Natuurlijk is het goed mogelijk dat de Steam-community nog maar eens een game aan het reviewbomben is. Vorig jaar kondigde platformhouder Valve nog maatregelen aan om het moedwillig neerhalen van een game te counteren.

Of Battlefield 2042 echt een plaats verdient in een top 10 aangevoerd door het rampzalige eFootball? Helemaal niet. Wie onze review in de nieuwe Invader Magazine al gelezen heeft, weet dat wij ‘m best te pruimen vinden. En wij zijn niet de enigen die er zo over denken.

Een reactie achterlaten