fbpx

Banishers: Ghost of New Eden studio heeft 7 projecten in de maak

Banishers

Don’t Nod, de studio achter de pakkende adventure game Life is Strange, heeft maar liefst zeven games in ontwikkeling. En vier van die projecten zijn nog niet aangekondigd. Opvallend is dat de studio een andere richting uit wil, want Don’t Nod wil zich meer toeleggen op actie-titels met RPG-elementen. Denk aan Remember Me, Vampyr en Banishers: Ghosts of New Eden.

In een interview met IGN vertelt Don’t Nod – met studio’s in Parijs en Montreal – dat het een nieuwe weg wil inslaan met ‘expertise in drie specifieke genres’, met name narrative adventure, action adventure en RPGs’. De verschillende bestaande studio’s zullen zich specialiseren in een specifiek genre. Zo zal de afdeling in Parijs zich toeleggen op action adventure. Doel is dat de studio zijn know-how versterkt om dergelijke games te maken zodat elke nieuwe release beter is dan de voorgaande.


Don’t Nod titels die we al kennen, zijn Lost Records: Bloom and Rage en Koira. Die eerste lijkt een spirituele opvolger van Life is Strange met opnieuw een narratief avontuur. Koira is daarentegen een handgetekend, muzikaal avontuur. De laatste game is voorlopig onbekend qua naam, maar zou een samenwerking zijn met de Italiaanse ontwikkelaar Tiny Bull Studios. Tot slot lijkt een van de onaangekondigde games nog een fantasy RPG te zijn, die pas verschijnt in 2025 of later.

Opvallend is dat CEO Oskar Guilbert zich meer wil focussen op AA-games als respons op de huidige crisis in de gamesector. Don’t Nod wil het landschap van AAA-games vermijden, zodat de studio al het talent en alle inspanningen kan bundelen om coole projecten te realiseren zonder gigantische budgetten. Op die manier hoeft de studio hopelijk geen drastische beslissingen te maken en kan de ontwikkelaar zich concentreren op de groei en de ontwikkeling van hun droomprojecten.

Ben jij een fan van Don’t Nod?

Een reactie achterlaten