fbpx

Babylon’s Fall bereikt dieptepunt: wereldwijd slechts 1 speler op Steam

Babylons fall 1

Hoewel Platinum Games in het verleden scoorde met actiegames zoals Bayonetta, maakt hun nieuwste titel weinig indruk. En dan drukken we het nog zacht uit. Sinds zijn release in maart heeft Babylon’s Fall een historisch dieptepunt bereikt: zo zakte het spelersaantal onlangs naar 1 persoon op Steam. Wereldwijd.

Dat Babylon’s Fall geen nieuwe topper zou worden, bleek al uit de lage reviewscores. De co-op actiegame kreeg op PS5 zelfs de laagste score ooit. Gevolg: week na week zakte zowel op PS5 als pc het spelersaantal drastisch. Tot vorige week een triest record werd gevestigd.


Via Steam Charts Data blijkt dat in de nacht van 4 op 5 mei slechts 1 speler de game aan het spelen was op Steam. Een die-hard fan, zo blijkt. Gemiddeld ligt het aantal spelers rond de 60 spelers, wat bijzonder laag is voor een game die amper 2 maand uit is. Ter vergelijking: de eerste Bayonetta uit 2010 heeft meer gelijktijdige spelers. Ouch.

Ondanks de rampzalige ontvangst verzekert Square Enix dat de verdere ontwikkeling niet in gevaar is en ook niet teruggeschroefd zal worden. Volgens de uitgever is alle beloofde content tot en met het tweede seizoen al afgewerkt. Ontwikkelaar Platinum Games zou al werken aan seizoen 3.

Of er dan nog spelers zijn die de game willen spelen? Dat valt nog te bezien. De kans is groot dat Square Enix vroegtijdig dat contentplan naar de prullenbak verwijst. Zouden wij ook doen.

Een reactie achterlaten