fbpx

Assassin’s Creed Valhalla krijgt laatste update in december

AC Valhalla

Ubisoft heeft aangekondigd dat er een einde komt aan de post-launch ondersteuning van Assassin’s Creed Valhalla. Op 6 december krijgt de actie-RPG een finale update die het laatste hoofdstuk toevoegt als epiloog voor het verhaal van Eivor. De update is gratis en breit een einde aan de verhaallijn en je tijd bij de Raven Clan.

Het laatste hoofdstuk krijgt de gepaste naam ‘The Last Chapter’ en bouwt verder op de Wrath of the Druids, The Siege of Paris en The Dawn of Ragnarok uitbreidingen. Om toegang te krijgen tot alle nieuwigheden, zijn er wel enkele voorwaarden. Zo moet je:

  • het hoofdverhaal uitgespeeld hebben door geloftes af te leggen aan alle regio’s in Engeland.
  • de mythische verhalen van Asgard en Jotunheim afgerond hebben.
  • je nederzetting geüpgraded hebben tot level 5 en het troepengebouw opgericht hebben.
  • The Order of the Ancients verslaan hebben.

Naast The Last Chapter, geeft update 1.6.2. je ook de mogelijkheid om Eivor’s kap permanent op te houden. Deze optie wordt toegevoegd aan het Options-menu. Zelfs wanneer je de mantel van Eivor dan afdoet, blijft hij/zij zijn kap ophouden. Vanzelfsprekend heeft de optie geen impact op de gameplay en is ze dus puur cosmetisch.

De laatste patch zet ook een punt achter de festival events. Geen tijdelijke festiviteiten meer in Ravensthorpe, al is het wel mogelijk om alle beloningen (die je normaal krijgt via de mini-games) te kopen. Die zijn verspreid over verschillende verkopers in de spelwereld.

Waar Ubisoft echter wel tekort schiet, is de New Game+. Hoewel fans al jaren vragen achter de feature, vindt de uitgever dat er ‘beperkte opties zijn om een extra playthrough uniek en belonend te maken’. Een New Game+ wordt om die reden niet toegevoegd aan de game.

Al is het natuurlijk ook zo dat het volgende deel in de reeks, Assassin’s Creed Mirage, ook voor de deur staat. Die game staat immers gepland voor het voorjaar van 2023.

Laat een reactie achter